Search

2019 starter med 12 regler


Den canadiske psykolog og youtube-fænomen Jordan Peterson skrev sidste år en bestseller. Venstrefløjen så den som højreorienteret propaganda og højrefløjen som Ayn Rands efterfølger.

Det tog mig seks måneder at læse den. Ikke fordi den er kompliceret eller "hård" at læse, men fordi for hver guldgruppe at et kapitel er der fire der er så pivringe skrevet, at det næsten er umuligt at komme igennem. Jeg kæmpede og sejrede til sidst. Der er gode ting i den her bog, der er gode råd i den her bog. Helt elementære, indlysende gode råd. Og det er nok forskelligt hvad der får ens pære til at lyse når man læser. For mig var det sætninger som: "You are not morally obliged to support someone who is making the world a worse place." Et kapitel der (bl.a) handlede om at være co-dependent.

Alt I alt er det mig fuldstændig og aldeles uforståeligt hvordan denne bog er blevet en bestseller, andet end Jordan Petersons you-tube popularitet. Den er mudret, fyldt med gentagelser og dårlige, unødvendige formuleringer og indeholder meget lidt af den ild han har i sine youtube videoer. Det var en af "årets bøger" i 2018. Dog ikke for mig, jeg fandt den unødvendig lang og klodset. Til gengæld, når han blev kort og præcis, så ramte han bullseye.

Det siger en hel del om en bog, når Forordet er det, som er bedst skrevet.


0 views

Jesper Nicolaj Christiansen / +45 40512466 / Hf. Kongelund 28 2300 København S