Search

Mesterværk


Det var en fryd at læse Gilgamesh. Det bliver pludselig meget tydeligt hvor Biblen har fået en del af sit ophav fra; fra skabelsesberetningen til syndfloden til nadveren. Det er alt sammen en del af den fantastiske fortælling om Gilgamesh. Oversættelsen af Sophus Helle og Morten Søndergaard er letlæselig, men beholder alligevel en hvis autoritet, rytme og klang, så du kan dufte Uruk mens du læser, men uden der kommer støv ud af munden på dig. (I forhold til Den Nye Aftale, som er plat, anstrengende og prøver for hårdt at være for hip). Denne her bog burde være en del af undervisningen i den danske folkeskole. Den bliver det i hvert fald herhjemme. Det er almen dannelse på højt plan, men alle kan være med. Jeg er meget begejstret. Først og fremmest en stor hånd til de to oversættere, men også til Gyldendal for at turde og til Wrong Studio for et smukt cover. Et fuldstændigt gennemført projekt. Bravo! Årets danske udgivelse.

#Gilgamesh #SophusHelle #MortenSøndergaard #Gyldendal #Wrongstudio #Uruk #Biblen

0 views

Jesper Nicolaj Christiansen / +45 40512466 / Hf. Kongelund 28 2300 København S