North Dakota - folket taler


Uhh, en ny anmeldelse på Saxo.dk af North Dakota

Takker af hele mit hjerte.

Kundernes boganmeldelser af North Dakota

"Det er en meget stærk og vigtig bog. Vigtig, fordi den skaber forståelsen af, hvad der gemmer sig bag de 80% kampkræft, hvor man bliver så pisseligeglad og så frygtløs, at selv de hårde drenge får respekt. Man skal ikke særlig langt ind i bogen, for at kunne forstå, at der ligger et dybere budskab end konsekvenserne af vold. "Jeg har sympati for, hvad du har gået igennem, men jeg har mere sympati med drengen, du slår." - siger rektoren og bliver dermed en af de alt for mange i rækken, der svigter hovedpersonen Jonas ... Midt imellem blodindsmurte tænder, er der en god portion humor. Bogen er letlæselig og meget billedligt fortalt - meget karakteristisk for forfatteren, der formår at drage læseren ind i bogens hændelser på en måde, at det kan mærkes på kroppen. Selv om bogen indeholder en del nøje beskrevet slagsmål, så er det Jonas smerte af forladthed, jeg mærker mest intenst. Det er sjældent, jeg læser en hel bog i ét hug. Det er endnu mere sjældent, at jeg læser samme bog to gange i træk. Det blev jeg nødt til med North Dakota, for jeg kan ikke andet end føle med Jonas, helt fra start til slut. Forfatteren tegner et meget autentisk portræt af det skadede barn, der de dybe ar til trods, giver aldrig slip på håbet ... Den største styrke ved bogen er, at den rammer bredt publikum. Bogen er gavnlig for de unge mennesker, der midt i sin identitetsdannelse mangler at kunne spejle sig i savnet efter at passe ind - i omverden og i sig selv. Bogen er væsentlig for forældrene, der mangler en reminder om, hvor let man kan komme til at svigte sit barn. Bogen er ikke mindst relevant for fagpersoner, der kommer i kontakt med unge som Jonas. Og for alle dem, der mangler at lære at rette blikket mod det, det virkelig handler om - de ustyrlige unge sjæles behov for at blive set, hørt og omfavnet ... Viljen til at ville skaber evnen til at kunne. Og Jonas har viljen - viljen til at ændre sin skæbne. Derfor står han ubesejret, både i slagsmål og i livets modgang. " L. N "

Fem stjerner gav L. N.

#NortDakota #JesperNicolajChristiansen

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square