Lidt åndelig føde

October 15, 2018

 John B. Keanes skuespil om kampen om et stykke jord i Irland, er stadig relevant i dag, måske endnu mere nu hvor grådigheden er blevet en selvfølgelighed og en langt farligere fjende end fremmedangsten. Det er bare endnu ikke politisk ukorrekt at være grådig. Det er nærmest en selvfølgelighed. Skuespillet er smukt skrevet og jeg sad næsten og råbte til sidst, grundet uretfærdigheden.

 

 

Vores pave har medvirket til en bog om fadervor, skrevet sammen med fængselspræsten Fr. Marco Pozza. Paven kommer med perler som "God is a God of glory, but he walks with you and when it is neccessary, he even gives you ice cream." Tag den, muslimer. Men også mere seriøse observationer, som "love asks for the luxury of having its own way." Og sidst, men ikke mindst, fortæller Fr. Marco om livet i fængslet, som minder mig om livet her i Haveforeningen før vi blev helårs og millionærer og alt drejede sig om mig, mig, mig, som minder mig om mine rejser i Rumænien og Bulgarien, kort efter kommunismens fald: "In prison, among the discarded, I rediscovered the solidarity that I had seen die on the outside. Inside, sharing the little we had, everyone felt less poor."

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 12, 2019

October 12, 2019

October 12, 2019

August 21, 2019

August 21, 2019

August 19, 2019

August 14, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags