Hengivenhed


Jeg snakkede med en ven i telefonen i går, om kærlighed. Og han sagde, at alt han egentlig ledte efter var hengivenhed. Og jeg blev rørt, fordi hengivenhed er et alt for sjældent brugt ord. Nudansk beskriver ordet hengivenhed således: Det at føle dyb sympati og respekt for nogen. Det er en stor følelse at have, ikke bare for et andet menneske, men i det hele taget, det er en stor følelse at rumme. Vi kan føle hengivenhed for Gud eller for vores forældre, men jeg tror at det er de færreste der nære den følelse for andre end sig selv. Og efter samtalen begyndte jeg at tænke, at jeg også ville mærke hengivenhed. Og så begyndte jeg at blive bitter over jeg aldrig har mærket hengivenheden rulle hen over min sjæl. Indtil jeg ransagede mit hjerte. Hvis jeg ikke kan give en følelse, kan jeg så være fornærmet over ikke at have modtaget den? Fornærmet kan jeg vel altid føle mig, men ærligt sagt, så tror jeg ikke på, at nogen kan få hvad de ikke selv kan give, fordi man kan ikke mærke hvad man får. Således ville en person kunne give mig hengivenhed og jeg ville ikke ane det. Og måske jeg netop ønsker hengivenheden af den simple grund, at jeg ikke kan mærke den. Er det ikke det mest menneskelige, at ville have det vi ikke kan få? Ridderne af det runde bord jagtede Den Hellige Gral. Således som jeg nu jagter hengivenheden. "Søg, så skal I finde," som Matthæus skriver. Og ikke så snart havde jeg åbnet 10 poems from Wales, før jeg fandt hengivenhed plasket ud over hele side seks, i digtet "The Shirt of a Lad." Lad mig her citere anden strofe, i den første sidder en kvinde og vasker sin elskedes skjorte da en ridder kommer forbi og vil have den...

No, I said, I will not trade -

Not if a a hundred pounds were paid;

Not if two hillsides I could keep

Full with wethers and white sheep;

Not if two fields were in the bargain;

Not if the herbs of all Llanddewi,

Trodden and pressed, were offered to me -

Not for the likes of that, I'd sell

The shirt of the lad that I love well

#Wales #Hengivenhed #Ridderneafdetrundebord #digt

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square