Schopenhauer synger

October 19, 2018

 

"Ligesom man ganske vist frygter farlige dyr, men ikke hader dem, således har jeg det med menneskene."

Jeg har fundet min ligemand. Eller i det mindste en sjæleven. Schopenhauer ser sig selv aparte fra andre mennesker, ikke kun grundet sit overlegne intellekt, men grundet en grundlæggende følelse af distance i ikke bare forståelse, men også sjæl, fra andre mennesker. Han levede alene, lod sig arv række og strække så længe det var muligt. Men netop hans arv gjorde det muligt for ham at tilbringe så meget tid med sine skriverier. Hans arv og det faktum at han ikke familie havde til at trække ham ned, som han selv skriver. Dette er en formidabel lille bog, der giver et godt kig ind i en stor mands hjerne.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 12, 2019

October 12, 2019

October 12, 2019

August 21, 2019

August 21, 2019

August 19, 2019

August 14, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags