Schopenhauer synger


"Ligesom man ganske vist frygter farlige dyr, men ikke hader dem, således har jeg det med menneskene."

Jeg har fundet min ligemand. Eller i det mindste en sjæleven. Schopenhauer ser sig selv aparte fra andre mennesker, ikke kun grundet sit overlegne intellekt, men grundet en grundlæggende følelse af distance i ikke bare forståelse, men også sjæl, fra andre mennesker. Han levede alene, lod sig arv række og strække så længe det var muligt. Men netop hans arv gjorde det muligt for ham at tilbringe så meget tid med sine skriverier. Hans arv og det faktum at han ikke familie havde til at trække ham ned, som han selv skriver. Dette er en formidabel lille bog, der giver et godt kig ind i en stor mands hjerne.

#Schopenhauer #Filosofi #Kunstenatkendesigselv

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square