2019 starter med 12 regler

January 16, 2019

 

Den canadiske psykolog og youtube-fænomen Jordan Peterson skrev sidste år en bestseller. Venstrefløjen så den som højreorienteret propaganda og højrefløjen som Ayn Rands efterfølger.

Det tog mig seks måneder at læse den. Ikke fordi den er kompliceret eller "hård" at læse, men fordi for hver guldgruppe at et kapitel er der fire der er så pivringe skrevet, at det næsten er umuligt at komme igennem. Jeg kæmpede og sejrede til sidst. Der er gode ting i den her bog, der er gode råd i den her bog. Helt elementære, indlysende gode råd. Og det er nok forskelligt hvad der får ens pære til at lyse når man læser. For mig var det sætninger som: "You are not morally obliged to support someone who is making the world a worse place." Et kapitel der (bl.a) handlede om at være co-dependent.

Alt I alt er det mig fuldstændig og aldeles uforståeligt hvordan denne bog er blevet en bestseller, andet end Jordan Petersons you-tube popularitet. Den er mudret, fyldt med gentagelser og dårlige, unødvendige formuleringer og indeholder meget lidt af den ild han har i sine youtube videoer. Det var en af "årets bøger" i 2018. Dog ikke for mig, jeg fandt den unødvendig lang og klodset. Til gengæld, når han blev kort og præcis, så ramte han bullseye.

Det siger en hel del om en bog, når Forordet er det, som er bedst skrevet.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 12, 2019

October 12, 2019

October 12, 2019

August 21, 2019

August 21, 2019

August 19, 2019

August 14, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags