At gå den slagne vej


1930'er bogen om Hærvejen

Ikke så meget en bog om Hærvejen i 1930'erne (som jeg havde håbet det ville være), men mere en historiefortælling om Hærvejen, hvad den var, og hvad der historisk er forgået på hvert stræk på ruten mellem Viborg og Dannevirke. Hr. Matthiessen er grundig. Han vender hver en sten (næsten) og selvom det ikke lige var hvad jeg havde troet, så var det som research brugbart nok. Jeg tager over og går Hærvejen i april måned, eller omkring Hærvejen, og så langt jeg magter/kan. Jeg har fem dage uden børn, så fem dage til at gå i. Jeg snakkede med en god ven, der forrige år gik fra Kbh til Møn om oppakning. Han sagde glemt telt og sovepose. Lav bål når du kan og sov tæt på ilden. Det var bare meget rart, fordi når man læser om det, så skal man jo pakke som var en zombie apocalypse var udbrudt. Jeg rejser altid rimelig let, så det har jeg også tænkt mig at gøre der. Måske et par vandrestøvler, jeg har desværre hælspore, og det gør djævelsk ondt. Sidste sommer gik jeg med børnene hjem til min mor (25 km), jeg havde en forstuvet storetå, som efter et par timer gjorde temmelig ondt, men børnene nægtede at tage bussen, så jeg humpede videre. Vi klarede turen på 5-5,5 timer. Så jeg regner med at kunne gå mellem 30-40 km om dagen, hvis mine fødder arter sig.


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square