Nazister og Sigøjnere

April 15, 2019

 

Denne bog handler om hvordan nazisterne behandlede sigøjnerne og er en ret præcis beskrivelse af hvad der foregik. Men endnu mere interessant giver bogen et billede af Nazityskland, og hvor vildt et bureaukrati det var. Bogen fortæller, ikke bare om nazisternes jagt på sigøjnerne, den fortæller også om de indledende manøvre, hvor de gik efter de "asociale" og de "arbejdssky" og smed dem i koncentrationslejre, før man egentlig vidste hvad en koncentrationslejr var.

Desuden fortæller den, at nazisterne selv ikke var specielt interesseret i sigøjnerne, det var kun fordi befolkning hadede dem, at de begyndte at internere dem, for at slippe af med problemet. Sigøjnerne var på ingen måder så udsatte som jøderne var (eller polakkerne), men grundet befolkningens had blev de steriliseret og sat i arbejdslejre hvor de i de fleste tilfælde blev knoklet ihjel. Senere i krigen gassede man dem, hvis de f. eks fik Tyfus, så de ikke smittede de rene tyskere.

Tyskernes definition på "asociale" og "arbejdssky" var lige så flygtig som der kommunistiske manifests fjerde regel, konfiskering af ejendom fra alle immigranter og rebeller. Ingen steder i manifestet står der hvad en rebel er, men jeg er sikker på, at man ikke havde lyst til at blive stemplet som en.

Det er en vældig gennemarbejdet bog (nazi persecution of the gypsies, ikke det kommunistiske manifest) for alle der holder af at dykke ned i historien, og endnu et bevis på at national socialismen åd sig selv, mere end det blev nedkæmpet. Meget fascinerende.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 12, 2019

October 12, 2019

October 12, 2019

August 21, 2019

August 21, 2019

August 19, 2019

August 14, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags