Heste, Irland og 7


Jeg købte denne bog sidste sommer, da jeg var I Irland, sammen med 12 rules for life. Ingen af bøgerne er specielt velskrevet, men Form er i det mindste ikke selvhøjtidelig. Det er historien om jockeyen Kieren

Fallon og han op- og nedture. Min viden og galopsporten er meget, meget begrænset, men en interessant historie er en interessant historie.

Form fortæller ikke kun om det og det løb på den og den hest (der er en helt del af det), men den fortæller om en mand, der har kæmpet for at nå toppen (fik I den;), der har stået tidligt op hver morgen, redet, fløjet til et andet land og redet et løb der, så tilbage og ride tre løb hjemme.

Jeg har kæmpe respekt for et mennesker der kæmper og så når toppen. Det er så velfortjent. Kieren Fallon arbejdede syv dage om ugen, 365 dage om året i det meste af sit liv. Han var den konstante outside (irlænder i England, og stille af sind) der kæmpede for at blive accepteret.

Han er kendt som en af verdens bedste jockeyer, men desværre blev hans karrierer ramt af nogle retssager vedr. snyd i løb, retssager som han blev frikendt for, men desværre hænger den slags ved. Har er nok mere kendt for retssagerne i dag end han er for løbene.

Da jeg skrev Tarok (selvfølgelig skulle jeg lige flette den ind) lærte jeg, at i Travsport sætter de dig ikke bare bag vognen og håber på det bedste. Du kører hesten, som den helst skal køres, du finder de åbninger der kommer og er du dygtigt, så bruger du dem også. En jockey er ikke bare en lille, tynd mand (eller kvinde) der bliver smidt op på en hest og så håber man på det bedste. Jockeyen kender hesten, ved hvor den helst vil ligge i løbet, venter til det rigtige tidspunkt med at sætte ind. En jockey forstår heste, kan mærke når de ikke kan mere og når de har den smule ekstra energi der skal til. Kieren Fallons selvbiografi er god læsning hvis man er interesseret i hestesporten eller fascineret af mennesker, der bærer den indre ild, der gør, at de kan lidt mere. Det er også årets syvende bog og vi er kun i April.


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square