Kafka


Dette er den første Kafka roman jeg nogensinde har læst. Så fik jeg det sagt. Jeg bliver nødt til at læse mere. Fordi jeg elskede mørket og håbløsheden i hans roman. Til gengæld fandt oversættelse træg. Det er jo muligt det er sproget, men den var unødvendig klodset. Igen, det er muligt det er mig der er en ignorant og det er sådan Kafka skriver, trægt og klodset.

Der var forord af en af Danmarks mest prætentiøse menneske, Claus. Jeg læser sjældent forord, men denne gang kunne jeg med ro i sjælen springe det over. Jeg kan ikke udstå noget som helst den mand står for, han er for mig alt hvad der er gået galt med menneskeheden. Forfærdelig selvoptaget, selvhøjtidelig, navlepillende, opmærksomhedskrævende og prætentiøs. Bogen var en fødselsdagsgave fra mine børn, så jeg valgte ikke selv at støtte, at Gyldendal har kylet penge efter så rædselsfuldt et menneske og jeg nu indirekte har været med til hjælpe ham finacielt.

Jeg vil gerne læse mere Kafka og går næste år på jagt efter en ny roman af Franz. Men gerne af en anden oversætter. Bare for at smage noget andet.

Bortset fra Claus og oversættelsen, så var bogen som at være i en alt for lille lomme, der blev mindre og mindre.

#Kafka #Processen #Gylsendal

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square